NAIM AUDIO ONTWERPT LUISTERERVARING OP MAAT VOOR BATTISTA HYPERCAR


  •  Hifi-specialist Naim Audio ontwikkelt 1.300 Watt audio-installatie voor Battista, de eerste volledig elektrische hypercar ter wereld 
  • Akoestisch maatwerk van topklasse: toonaangevende prestaties en superieure geluidsweergave
  • Tien elegant geïntegreerde luidsprekers matchen perfect met het interieur van de exclusieve nieuwe Italiaanse hypercar 
  • Battista prototypes klaar voor afrondende test- en ontwikkelingsfase

(Turijn, 30 juli 2020) Automobili Pininfarina presenteert een nieuw partnerschap met Naim Audio. De samenwerking tussen de beide topmerken garandeert een onovertroffen geluidsbeleving voor toekomstige eigenaren van de krachtigste Italiaanse sportauto aller tijden. Het nieuws valt samen met een belangrijk moment in de ontwikkeling van de Battista. Automobili Pininfarina, de fabrikant van luxe elektrische auto’s, legt momenteel de laatste hand aan een kleine vloot prototypes van de baanbrekende hypercar. Vanaf augustus worden de Battista prototypes ingezet voor de afrondende fase van het rigoureuze testprogramma. 


Elke volledig elektrische Battista hypercar wordt met de hand gemaakt door Pininfarina in Cambiano bij Turijn. Vanaf het begin van 2021 worden de eerste exemplaren afgeleverd aan klanten verspreid over de wereld. De totale oplage van het automobiele meesterwerk omvat slechts 150 stuks. Elke Battista is uitgerust met het maatwerk audiosysteem van Naim Audio. 

“Onze klanten wachten vol spanning op de prestaties van de 1.900 pk sterke Battista”, zegt René Wollmann, Director of Sportscars van Automobili Pininfarina. “De 1.300 Watt geluidsinstallatie van Naim Audio zorgt voor bijpassende prestaties op het akoestische vlak.”

“Naast het audiosysteem zorgen de vier elektromotoren van Battista voor een uniek en opwindend geluid tijdens de acceleratie naar snelheden tot 350 km/h. Elektrificatie geeft een nieuwe dimensie aan de geluidsbeleving van Battista.”

Lees tip:  Ga je binnenkort weer naar een festival of feest? Neem deze maatregelen ter bescherming van je gehoor.

De ingenieurs en ontwerpers van Automobili Pininfarina zijn er in geslaagd om de Naim Audio luidsprekers en de bijbehorende elektronica naadloos te integreren in het luxueuze interieur van Battista. De Italiaanse hypercar omringt inzittenden met een elegante ambience en een puristisch design in dezelfde stijl als het uitzonderlijke exterieur.

Het nieuwe audiosysteem van Battista verdeelt zijn piekvermogen van maar liefst 1.300 Watt over tien luidsprekers in het interieur van Automobili Pininfarina’s eerste volledig elektrische auto. Onderdeel van de luidsprekerconfiguratie zijn een subwoofer met dubbele spreekspoel, gepositioneerd tussen de besturders- en passagiersstoel, en supertweeters achter de stoelen en in de vlinderdeuren voor een glasheldere en weergave van hoge tonen. 

Naim Audio heeft gebruik gemaakt van de expertise van Focal, eveneens onderdeel van Vervent Audio Group, voor de optimalisatie van de luidsprekerpositionering. Dankzij de specialisten van Naim Audio zijn de geluidversterking en de digitale signaalbewerking (DSP) afgestemd op een exceptionele luisterervaring. De geluidsweergave is geoptimaliseerd voor zowel de bestuurder als de passagier. De symmetrische luidsprekeropstelling zorgt voor een ruimtelijk studio-effect: het klinkt alsof de artiesten hun muziek ‘live’ in de Battista ten gehore brengen. 

Charlie Henderson, Managing Director van Naim Audio: “Ik ben er trots op dat onze eerste audio-installatie voor een elektrische hypercar zijn weg vindt naar de baanbrekende Battista van Automobili Pininfaria. De opkomst van de elektrische auto maakt audio belangrijker dan ooit.”

“Bij constante snelheid is het interieur van Battista stil en sereen. Onder deze omstandigheden is de kwaliteit van de geluidsinstallatie van groot belang. Wij zien dit als een geweldige kans om een volledig nieuwe geluidsbeleving te creëren die net zo revolutionair is als Battista zelf. Dankzij de toepassing van onze allerbeste automotive luidsprekers, en onze expertise op het gebied van digitale signaalbewerking en geluidafstemming, genieten inzittenden van een exceptionele akoestische ervaring.”

Lees tip:  Verpakkingsmaterialen – waar gaat het naartoe?


1 reactie


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *