geluiddempende koptelefoon

Hoe kies je de ultieme geluiddempende koptelefoon?

De ene koptelefoon is de andere niet. Tussen koptelefoons zit wat de kwaliteit betreft, maar ook qua prijs vaak veel verschil. Tegenwoordig is de geluiddempende koptelefoon steeds populairder aan het worden, omdat deze variant hoofdtelefoon een hoge luisterkwaliteit biedt dan ‘normale’ hoofdtelefoons. Maar hoe kies je precies een goede geluiddempende koptelefoon uit? Gebruik de adviezen hieronder en het kopen van een goede geluiddempende hoofdtelefoon wordt een stuk gemakkelijker.

Een gesloten of open koptelefoon?

Een eerste punt van aandacht bij het uitzoeken van een geschikte geluiddempende hoofdtelefoon, ook wel noise cancelling headphones genoemd, is de vraag of je een gesloten of (meer) open hoofdtelefoon wilt hebben. Bij noise cancelling headphones is een gesloten oorkap die over het hele oor valt, vaak het uitgangspunt. Hierdoor worden omgevingsgeluiden zoveel mogelijk gereduceerd, vaak met een extra ingebouwde geluidsfilter. Maar ook kun je kiezen voor zogenoemde noise isolation headphones. Dit zijn koptelefoons die het omgevingsgeluid op afstand houden door het oor volledig af te sluiten. De geluiddempende koptelefoons zijn vaak efficiënter, omdat ze met een audiologische filtertechniek werken die het omgevingsgeluid eruit filtert.

Kies je voor draadloos of niet?

De meeste geluiddempende hoofdtelefoon van tegenwoordig zijn draadloos en kunnen dus los, met gebruik van Bluetooth, gedragen worden. Dit soort noise cancelling headphones is ideaal als je graag rondloopt met je hoofdtelefoon, bijvoorbeeld omdat je thuis sport of een muziekje wilt luisteren in het openbaar vervoer. Een voordeel van draadloze koptelefoon is dat er bij deze hoofdtelefoons vaak een extra snoertje wordt bijgeleverd. Zo kun je alsnog inpluggen, als je dat wenselijk vindt.

Lees tip:  Hoe je je Airpods schoonmaakt als een professional

Prijscategorie

De prijs is ook een van de aandachtspunten bij het aanschaffen van een geluiddempende koptelefoon. Koptelefoons zijn er in allerlei soorten en natuurlijk van diverse merken. Nagenoeg elk groot elektronicamerk verkoopt koptelefoons met geluiddemping en het lijken er ieder jaar meer te worden. Laat je niet verleiden om voor het goedkoopste van goedkoop te gaan. Bij hoofdtelefoons is goedkoop op termijn vaak duurkoop. Maar ook de duurste koptelefoon met geluidsreductie hoeft niet per se de beste te zijn. Bepaal voor jezelf wat je minimaal en maximaal wilt spenderen aan aan jouw hoofdtelefoon. En kies binnen die prijscategorie de voor jou beste geluiddempende hoofdtelefoon. Een hoofdtelefoon in de aanbieding kopen? Zoek eenvoudig naar aanbiedingen in de buurt via deze website.

Het type aansluiting van de hoofdtelefoon

Kies je voor een bedrade koptelefoon, dan is de aansluiting iets om goed op te letten. De meerderheid van de moderne koptelefoons heeft een 3.5 millimeter jackplug, die bruikbaar is in laptops, tablets en smartphones. Wil je jouw hoofdtelefoon op een versterker aansluiten, zoals een gitaarversterker, dan krijg je vaak te maken met een grotere 6.3 millimeter plug. Dit zijn aanzienlijk grotere pluggen, maar gelukkig worden deze grotere jackplug vaak als accessoire (als verloopstekker) meegeleverd door de fabrikant.

Tip: Bekijk ook een het assortiment aan muziekinstrumenten bij Muziker.nl

1 reactie


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *