Alles wat je moet weten over een boekenplank speaker

Alles wat je moet weten over een boekenplank speaker

Bij een boekenplank speaker is het de bedoeling dat je deze plaatst op een plank, tafel of op een ander verhoogd oppervlak. Je kunt deze speakers dus overal op laten rusten, behalve op de vloer. Deze compacte speakers zijn speciaal ontworpen om het geluid in kleine tot middelgrote ruimtes te maximaliseren. Heb jij een bepaalde boekenplank speaker op het oog, maar ben je nog aan het twijfelen of je deze uiteindelijk gaat kopen? We leggen je graag uit wat je allemaal moet weten over deze krachtige speakers.

Waarvoor wil je boekenplank speakers gebruiken?

Het is goed om na te gaan waar je de boekenplank speakers voor wilt gebruiken. Als je bijvoorbeeld een kleine ruimte wilt voorzien van goed geluid, dan is een boekenplank speaker de ideale oplossing. Je kunt deze speakers dan ook prima in een kinderkamer, slaapkamer of zelfs in de badkamer plaatsen. Wil je juist een grote ruimte voorzien van een surround geluid? Dan is een boekenplank speaker waarschijnlijk niet de soort speaker dat aan jouw wensen voldoet. Bedenk dus eerst in welke ruimte je de boekenplank speaker wilt plaatsen en welke verwachtingen je van de speakers hebt.  

Standaard voor een boekenplank speaker

Door de naam zou je verwachten dat je een boekenplank speaker op een boekenplank moet plaatsen. Echter is het verstandiger om de speaker op een speciaal daarvoor ontworpen speaker standaard te plaatsen. Het beste is om de speaker op oorhoogte te plaatsen, dus ongeveer 1 meter van de vloer af. Bovendien is het verstandig om de speakers niet in een hoek te plaatsen en bij voorkeur minimaal 60 cm van de muur af. Om te voorkomen dat de vloer ook gaat trillen kun je eventueel rubberen dempers of spikes onder de standaard plaatsen.

Lees tip:  Hier vind jij een Sonos Beam Black Friday deal

Kijk niet alleen naar uiterlijk maar ook naar de specificaties  

Ben je zelf niet echt een audiojunk en heb je het idee dat al het technische jargon in het Grieks geschreven is? Dan kun je er goed aan doen om in ieder geval wat basisinformatie te begrijpen. Let bijvoorbeeld op het aantal Hertz; hoe lager de Hertz, hoe zwaarder de bas. Bij Watts geldt over het algemeen hoe hoger het getal, hoe groter de output die je kunt verwachten. 

Succes!

We hopen dat je met bovenstaande informatie iets meer duidelijkheid hebt gekregen en dat je nu definitief kunt kiezen voor die ene speaker die je in gedachten hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *