Tips voor audio onderhoud!

Heb jij ook veel audio apparatuur, maar gebruik je ze niet allemaal even veel? Dan is het extra belangrijk dat je ze goed onderhoud. Hier lees je enkele tips om ervoor te zorgen dat jouw audio apparatuur langer mee gaat! 

Bewaren in dozen 

Als je jouw audio apparatuur niet vaak gebruikt is het belangrijk dat je deze in dozen bewaard. Zo voorkom je dat er veel stof op komt en dat er eventuele beschadigingen van buitenaf op jouw audio apparatuur kan komen. Heb je geen passende dozen voor jouw audio apparatuur? Gelukkig kun je ook een doos op maat bestellen, zo weet je zeker dat je spullen hier in passen. Eventueel kun je ook nog bubbeltjes plastic erbij doen voor extra veiligheid. 

Nooit niet gebruiken

Dit klinkt misschien gek, maar juist door je audio apparatuur niet te gebruiken. Hierdoor kan je audio apparatuur zelfs stuk gaan. Zorg er dus voor dat je de apparatuur die je niet regelmatig gebruikt ook af en toe uit de kast haalt om even te gebruiken. Zo kun je ook meteen testen of alles nog in goede staat is en werkt. 

Stof? Weg ermee!

Als je een setup hebt van audio apparatuur die altijd op dezelfde plek staat is het belangrijk dat je deze ook regelmatig afstoft. Door te veel stof kunnen de prestaties van jouw audio apparatuur omlaag gaan. Dit is natuurlijk niet de bedoeling, dus haal even een stoffer en stof elke week even je apparatuur af! Het is een kleine moeite en je apparatuur zal je dankbaar zijn!

Lees tip:  De ultieme sportieve uitstraling met een Nike telefoonhoesje voor je iPhone 7

Iets kapot? 

Weet je dat er iets kapot is, maar niet precies wat? Zorg er dan voor dat je een professional inschakelt. Ga niet meteen alles preventief lopen vervangen, want dit kan soms zelfs tegenwerken! Een professional weet precies wat er kapot is en wat er dan vervangen kan worden. Daarnaast kan het soms ook erg schelen in de kosten. Je zou maar alles meteen vervangen, terwijl er misschien maar één draadje ergens kapot is. Dat is natuurlijk zonde van je geld! Zorg er dus voor dat je zelf echt zeker weet wat er vervangen moet worden of schakel een professional in.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *