Handig in gebruik en goed voor het milieu

Uit alle verpakkings opties die er tegenwoordig op de markt te vinden zijn is karton een hele verstandige keuze want dit product relatief goedkoop als je er vaak gebruik van maakt en het dus regelmatig bijbesteld. Tegenwoordig gaat dit vaak online, dus dan hoef je er bijna geen moeite meer voor te doen. Dit is een van de redenen waarom de meeste bedrijven ervoor kiezen om gebruik te maken van kartonnen verpakkingen in verschillende afmetingen. Een ander groot voordeel is dat karton milieuvriendelijk is omdat dit materiaal hergebruikt kan worden en de benodigde productie energie aanzienlijk lager is dan bij het produceren van andere verpakkingsmaterialen.

Karton kan haast overal voor gebruikt worden

Of je nou particulier bent of op professioneel vlak in aanraking komt met karton, je zult snel ervaren wat een prettig materiaal het is om mee te werken. Het is namelijk heel veelzijdig in gebruik, gaat lichtschade tegen, dit is een vereiste bij bijvoorbeeld het vervoer van een schilderij en je ziet het overal om je heen. Ga maar eens na: op school, bij bedrijven en vaak ook bij festivals of concerten. Alle flessen die er tijdens zo’n evenement doorheen gaan worden hoogst waarschijnlijk vervoerd met behulp van karton.Het materiaal zelf is licht van gewicht waardoor het makkelijk wordt om er spullen in te vervoeren of op te slaan. Ze zijn ideaal om mee te stapelen en de mogelijkheden zijn eindeloos! Puilt je boekenkast bijvoorbeeld uit? Dan kun je heel eenvoudig de boeken die je niet meer (vaak) leest en misschien wel weg wilt geven of verkopen bewaren in een aantal kartonnen dozen. Die zet je op zolder of ergens anders uit het zicht en je hebt er geen omkijken meer naar.

Lees tip:  Creatieve manieren om je spullen op te bergen als je reist | Tips voor reisorganisatie

Hoe gaat het eraan toe in een winkel?

Winkels zijn bij uitstek grootverbruikers van karton. Het gaat hierbij om zowel grote als kleine winkelpanden. De vracht die wordt geleverd zit negen van de tien keer verpakt in karton. Dit is een voordeel voor de vulploeg want zij kunnen de benodigde voorraad makkelijk bijvullen. Want zij kunnen de dozen met een mesje heel simpel open snijden en wanneer ze klaar zijn met de vulronde kan het karton gebogen worden. Op deze manier zorg je ervoor dat jij en je collega’s minder last hebben van restafval dan bij plastic of andere materialen.  1 reactie


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *