Oortjes kopen: 5 handige tips voor de perfecte aankoop

Wil jij graag nieuwe oortjes kopen, dan heb je voldoende keuze. Er worden allerlei soorten oordopjes aangeboden en deze hebben allemaal andere kwaliteiten. Bij de aankoop is de prijs natuurlijk een belangrijke factor, maar ook binnen verschillende prijsklassen is de variatie groot. De beste manier om de juiste oortjes te kopen is door jezelf af te vragen wat belangrijk voor je is. De onderstaande 5 handige tips helpen je bij het maken van de beste keuze.

  1. Oortjes kopen van een kwalitatief merk

In deze wereld is goedkoop vaak duurkoop. Er zijn een aantal hele goedkope oortjes te vinden, maar door daarvoor te kiezen lever je altijd ergens op in. De batterijduur is kort, bijvoorbeeld, het geluid is niet helder en mensen om je heen kunnen horen waar je naar luistert. Kwalitatieve oortjes kopen hoeven niet duur te zijn, maar het is altijd goed om je te verdiepen in het merk dat ze produceert. Geef wat meer geld uit voor kwaliteit en je krijgt betere oortjes die langer meegaan.

  1. Let op de batterijduur

De meeste mensen willen draadloze oortjes kopen. Deze werken met een bluetooth verbinding met je apparaat en moeten eens in de zoveel tijd worden opgeladen. Je kunt in de productspecificaties zien hoeveel uren je kunt luisteren met de oortjes voordat ze leeg zijn. Het is niet fijn als je oortjes koopt die constant aan de lader moeten. Wil je ze bijvoorbeeld gebruiken bij het reizen, dan is een lange batterijduur belangrijk. Er zijn ook opties waarbij de verpakking als batterij werkt en je de oortjes tussendoor nog een keer op kunt laden voordat ze aan de stroom moeten.

  1. Oortjes voor sporten hebben andere eisen
Lees tip:  Kleurrijke hoofdtelefoons om thuis en onderweg veilig muziek te luisteren, video’s te bekijken en favoriete spelletjes te spelen

Wil je de oortjes kopen voor tijdens het sporten, dan moeten deze aan andere eisen voldoen dan standaard oortjes. Ze moeten waterdicht zijn, goed in je oor bevestigd kunnen worden en gemakkelijk te bedienen zijn. Het beste laten ze ook nog wat geluid van buiten door, zodat je auto’s aan kunt horen komen tijdens het hardlopen of fietsen. Daarnaast is het dan ook niet verstandig om oortjes te kopen met een touwtje ertussen, want dat touwtje gaat irriteren rond je nek als je zweet en veel beweegt.

  1. Hoe bedien je de oortjes?

Je kunt oortjes kopen die je bedient met tikjes. Eén tikje op je oortje is dan bijvoorbeeld de telefoon opnemen en met twee tikjes ga je naar een volgend nummer. Een simpele bediening is veel veiliger als je de oortjes wilt gaan gebruiken tijdens het autorijden. 

  1. Hoe discreet moeten ze zijn

Een laatst belangrijk punt is hoeveel de mogen opvallen tijdens het dragen. Je kunt bijvoorbeeld hele kleine en discrete oortjes kopen die nauwelijks te zien zijn. Dat is fijn als je ze veel in het openbaar draagt, bijvoorbeeld in de trein. Er zijn ook grotere dopjes, eventueel met een haak om je oor of een beugel of een touwtje ertussen. Deze vallen beter op, maar je verliest ze ook minder snel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *