De beste geluidskwaliteit

Het selecteren van de juiste luidsprekers is een belangrijk onderdeel van het creëren van audio van hoge kwaliteit. Geen enkele hoeveelheid software of bewerking kan een geweldige luidspreker vervangen, want zonder de juiste audioapparatuur zal uw publiek de diepte van de audiokwaliteit niet kunnen horen. Bij het selecteren van een luidspreker is het belangrijk om te zoeken naar geavanceerde audiofuncties die leiden tot een perfecte toonhoogte. Zelf heb ik recentelijk gekozen voor Quint Audio

Luidsprekertechnologie en overwegingen

De meeste luidsprekers zijn uitgerust met technologie om harmonische vervorming te verminderen – een meting die de totale harmonische componenten van een bepaald geluid berekent ten opzichte van de grondfrequentie (de laagste frequentie in zich herhalende geluidsgolven). Verschillende elektronica hebben de neiging om harmonische vervorming toe te voegen aan uw audiobestand, wat de geluidskwaliteit vermindert. De meeste professionals zoeken naar luidsprekers met een THD van minder dan 1%, wat wijst op een zeer lage hoeveelheid vervorming die optreedt onder de drempel van het menselijk gehoor.

Nominale impedantie

Om professionele audiokwaliteit te bereiken, moet u ook het impedantieniveau van uw luidsprekers vergelijken met uw andere a/v-apparatuur. Impedantie verwijst naar de hoeveelheid elektrische weerstand die uw luidspreker ontvangt (in ohm) van stroom en versterker. De impedantieclassificatie alleen is niet zo belangrijk voor de audiokwaliteit (hoewel de meeste geavanceerde luidsprekertechnologie een belasting van 4 ohm of minder gebruikt), maar de impedantieclassificatie van uw luidsprekers ten opzichte van uw ontvanger heeft wel invloed op de geluidskwaliteit. U wilt dat de impedantie van zowel uw luidsprekers als uw ontvangers gelijk is, anders kan uw geluid vervormd zijn.

Lees tip:  Hier vind jij een Sonos Beam Black Friday deal

Kracht en gevoeligheid

Luidsprekers zijn uitgerust met hun eigen vermogens- en gevoeligheidsclassificaties, die verwijzen naar zaken als hoeveel wattage een bepaalde luidspreker aankan en hoe luid de luidspreker zal zijn (in decibel) in verhouding tot de hoeveelheid watt die hij ontvangt. Voor vermogen moet je zowel je nominale vermogen (het vermogen dat je luidspreker continu aankan zonder schade) als je piekvermogen (de meeste watt die je luidspreker op elk moment aan kan zonder schade) zo hoog zijn als je audio nodig heeft. Sommige van de meer geavanceerde luidsprekers kunnen overal 1000 nominaal/2000 piek of meer aan.

Professionals zijn wat coulant wat betreft gevoeligheid, maar zijn uiteindelijk op zoek naar efficiënte speakers die het maximale uit het beschikbare wattage halen. Wie op zoek is naar een luider geluid met een lager watt heeft wellicht gevoeligere luidsprekers nodig, maar voor veel professionals is gevoeligheid gebaseerd op persoonlijke voorkeuren.

Professionele audiokwaliteit uit uw luidsprekers halen

De audiotechnologie is de afgelopen decennia niet per se veel veranderd, maar er zijn vorderingen gemaakt in de kwaliteit en betrouwbaarheid van luidsprekerdrivers en hun basiscomponenten. Dat is de reden waarom professionele audioapparatuur niet langer wordt gebruikt onder het motto “groter is beter”, en sommige van de hoogste kwaliteit audioapparatuur is verkrijgbaar in kleinere formaten. Maar bij het selecteren van uw luidsprekers moet u nog steeds rekening houden met de technische details en of de geluidsapparatuur de kwaliteit en het professionele geluid zal bieden dat u nodig heeft.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.