Ga je binnenkort weer naar een festival of feest? Neem deze maatregelen ter bescherming van je gehoor.

‘WAT ZEG JE?!’, tja, op een feest of festival hoor je niet vaak wat mensen tegen je zeggen. Echt een rustig plekje kun je ook niet vinden om even te praten, dus je schreeuwt maar wat terug nadat je het voor de zesde keer nog niet hebt verstaan. Nadat het feest of festival is afgelopen heb je kloppende hoofdpijn en hoor je ruis in je horen. Je hebt spijt dat je geen maatregelen hebt genomen om je gehoor te beschermen. Je besluit dat het nu toch echt eens tijd is om op zoek te gaan naar de Beste gehoorbescherming. Gelukkig heb je die na het lezen van dit artikel al gevonden. Zo snel kan het gaan. Daardoor zal het Verlies van het gehoor aanzienlijk afnemen. Wakker worden zonder hoofdpijn en in je bed kunnen liggen zonder een harde piep of ruis in je oor na een festival. Dat zal pas fijn zijn, niet waar?

De oplossing

Zoals je misschien al wel weet is het dragen van gehoorbescherming geen overbodige luxe als het een groot feest of festival betreft. De gevarenzone van 80 decibel? Wat is dat? De keiharde muziek die door de boxen klinkt en omgevingsgeluiden van schreeuwende mensen passeren die grens de hele tijd. Verlies van het gehoor is dan ook een logisch gevolg en een blijvende gehoorbeschadiging is al binnen no time gebeurd. Daarom is het goed om te kiezen voor de beste gehoorbescherming. Maar wat is dat dan?

De beste maatregel die je kunt nemen is het dragen van festivalooropjes als je een festival bezoekt. Natuurlijk is een positief gevolg dat je geen verlies van het gehoor oploopt, maar er is nog een voordeel: de muziekkwaliteit wordt wel behouden! Je kunt dus nog gewoon naar jouw favoriete artiesten luisteren als je kiest voor de beste gehoorbescherming. Een win-win situatie dus, want terwijl het volume wordt gedempt kun je alsnog genieten van de artiesten die optreden. Een leuke tijd hebben zonder gehoorbeschadiging, ideaal!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *