Triggre digitaliseren

Wil jij zaken laten digitaliseren in jouw organisatie? Drie tips

Het woord digitaal gaat over alles wat tot enen en nullen terug te brengen zijn. Digitaliseren betekent in essentie dus dat alles wat nu analoog is omgezet wordt naar iets dat in essentie cijfermatig is. Dit klinkt vrij complex. En dat is het ook, want digitaliseren is een complexe materie. Hoe kun je dit het beste aanpakken? In dit artikel helpen we je op weg met digitaliseren met drie praktische tips.

Tip 1. Bepaal wat je wilt laten digitaliseren

Digitaliseren kan op heel veel zaken betrekking hebben. Je kunt je grammafoonplaat digitaliseren door het met een computer op te nemen en bijvoorbeeld in mp3-formaat op te slaan. Dat is een heel ander proces waar heel andere zaken bij komen kijken dan het digitaliseren van papieren documenten in een kantooromgeving. In het laatste geval dien je bijvoorbeeld ook rekening te houden met de privacy van de mensen die de papieren in handen hebben gehad of over wie het gaat. Soms zijn zaken vertrouwelijk en dan dient daar op gelet te worden.

Tip 2. Soms kunnen ook abstracte zaken worden gedigitaliseerd

Je kunt natuurlijk zaken die tastbaar zijn – die je met je handen vast kunt pakken – digitaliseren. Maar ook abstracte zaken kunnen worden gedigitaliseerd. Zo kun je een werkproces dat berust op dat alle betrokkenen weten dat het in de praktijk zo gaat bijvoorbeeld digitaliseren door het op papier uit te werken.

Ook andere abstracte zaken kunnen worden gedigitaliseerd. Een interessante ontwikkeling op dit gebied zijn de NFT’s: non fungible tokens. NFT’s zijn gedigitaliseerde zaken die verkocht kunnen worden. Zo kun je de eerste email die ooit verkocht is kopen of verkopen en als kunstvoorwerp aan je digitale muur hangen. Ook dit is een vorm van digitalisering.

Lees tip:  De verschillen in portofoons

Tip 3. Voor zakelijke digitalisering kun je het beste een partij als Triggre inschakelen

Als je weinig ervaring hebt met digitaliseren, dan kan het lastig zijn om zoiets in gang te zetten in jouw organisatie. Daarom doe je er goed aan een partij als Triggre in te schakelen. Zij hebben mensen in dienst die jarenlange ervaring hebben bij tal van bedrijven met het digitaliseren van tal van zaken binnen deze organisaties. Op die manier weet je dat het digitaliseringstraject binnen jouw organisatie professioneel zal worden uitgevoerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *